ETTP (European Truck Trailer Parts bvba) Nr 1 leverancier van wisselstukken voor truck & trailers

ETTP startte als nationaal bedrijf in 1986 (onder de naam “AIP”). De hoofdactiviteit van “AIP” was lokale verkoop. In 2006 werd “AIP” omgedoopt tot ETTP.

ETTP staat voor “European Truck & Trailer Parts” en focust zich volledig op de verkoop van kwalitatieve wisselstukken voor trucks en trailers en is momenteel actief in 71 landen.

ETTP is uitgegroeid tot één van de meest vertrouwelijke partners van wisselstukken voor trucks en trailers in Europa. ETTP is inmiddels al vertegenwoordigd in 71 landen. Onder meer in Oost-Europa, de deelstaten van de voormalige Sovjetunie, Afrika en het Midden & Verre-Oosten heeft ons bedrijf een stevige voet aan de grond. Dat danken we onder andere aan de sterke kwaliteitsmerken die wij verdelen. “Wij importeren zowel originele wisselstukken, producten van OEM’s (Original Equipment Manufacturers) als hoogwaardige artikelen van bijvoorbeeld DAF, Renault, Volvo, BPW, SAF. Andere toonaangevende merken in ons assortiment zijn Knorr, Sachs, Valeo, Meritor, Wabco, Monroe en Haldex. Van voorbumpers over achterlichten tot luchtbalgen en koppelingen: alles is bij ons beschikbaar.”

Bij ETTP stellen we ons altijd ‘low profile’ op. Onder het motto: geen woorden, maar daden. De tijd die anderen besteden aan doorgedreven marketingactiviteiten, besteden wij liever aan onze klanten. “Bovendien nemen we iedere klant zo goed mogelijk in bescherming. In ieder land waar we actief zijn, leveren we aan maximaal twee partners. Op die manier hebben zij alle mogelijkheden om de lokale markt te bewerken en als distributeur zelf te leveren aan onder meer transporteurs, garages en eventueel eindverbruikers. Dat levert voor iedereen een duidelijke win-winsituatie op: onze klanten kunnen rekenen op exclusiviteit en een groot marktpotentieel, waardoor wij weer verzekerd zijn van aanzienlijke bestellingen. Omwille van die aanpak hebben wij ook geen wijdvertakte commerciële structuur nodig. Het geeft ons bovendien de kans via persoonlijke contacten een optimale communicatie met onze klanten te verzorgen.”

Eind 2011 is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ETTP , daar wij verhuisd zijn van Gullegem naar een moderne nieuwbouwvestiging in Roeselare. “De uitbreiding was noodzakelijk, omdat de magazijnruimte op onze vorige site te krap werd. De nieuwe opslagruimte heeft een capaciteit van 51.000 kubieke meter, waarmee we nog beter tegemoet kunnen komen aan de just-in-time-leveringen die zo belangrijk zijn voor onze klanten.

Just-in-time leveringen en kwalitatieve wisselstukken dragen allemaal bij tot het succes van ETTP dat op deze manier het vertrouwen en loyaliteit van onze klanten heeft gewonnen.

Wij hopen zo snel mogelijk jullie partner te mogen worden.